Στίβος: Εκπληκτική Εμμανουηλίδου – Έκανε πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα

Αξίζει χειροκρότημα στη νεαρή Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, για την εκπληκτική της κούρσα στα 200 μ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων στην Πολωνία. Τερμάτισε τρίτη με χρόνο 22.85, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών στην χώρα μας για κάτω των 23ων ετών και συνολική η τρίτη καλύτερη όλων εποχών.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση η νεαρή σπρίντερ κοίταξε στα μάτια τις κορυφαίες αθλήτριες στην απόσταση αυτή. Με εξαιρετική ευθεία στο τέλος πήρε την τρίτη θέση, χαρίζοντας 14 πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας. Πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, με τεράστιες ελπίδες διάκρισης στα 100 και 200 μέτρα.

Μπροστά της στη σημερινή κούρσα, τερμάτισε η Κλαβέρ απ’ την Ολλανδία με 22.46 και η Ουίλιαμς απ’ τη Μεγάλη Βρετανία με 22.85.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είχε αναδειχθεί το «Πρόσωπο του μήνα» για τον Μάιο στην ψηφοφορία που έγινε στα social media της ομοσπονδίας.

Η 20χρονη σπρίντερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ισοφαρίσει το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. με 23.18.

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με στηρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενη με τις κούρσες στις Σέρρες. Χαίρομαι πολύ που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Θα τα δώσω όλα όπως κάθε φορά», είχε δηλώσει όταν αναδείχθηκε «Πρόσωπο του μήνα».

Μεγάλος στόχος της χρονιάς για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Έσπου της Φινλανδίας.

«Αν κάνω τις ίδιες επιδόσεις στη Φινλανδία τότε θα έχουμε ελπίδες για δύο μετάλλια. Αυτός είναι ο αγώνας στόχος της χρονιάς, για αυτόν τον αγώνα προετοιμαζόμαστε και περιμένουμε να βγουν καλοί χρόνοι», είχε τονίσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί